top of page

Skriv webbtexter som väcker nyfikenhet - 7 tips!

En bra text är en text som blir läst, eller hur? Vad ska man då tänka på för att fånga läsarens intresse? Här kommer sju tips på hur du kan skriva en intresseväckande och förtroendebyggande text.


Bra webbtexter - 7 tips till dig som foretagare
Den lästa texten är den bästa texten - läs mina sju tips för att väcka intresse och skapa förtroende

1. Tänk först igenom vem du skriver för och vad vill du uppnå med din text.


2. Rubriken - satsa på den. Berätta vilken nytta kunden får av att läsa din text.


3. Kom till sak, snabbt. Vänta inte till slutet av texten för att presentera det väsentliga eller intressanta. Ifall du inte skriver skönlitterärt förstås, då är det kanske lite tråkigt om allt det saftiga presenteras i kapitel 1.


4. Skriv personligt och enkelt. Fundera på vilket intryck du vill ge av dig själv och ditt företag och anpassa texten för att tilltala din målgrupp. Högtravande ord och långa meningar gör texten svårläst, så försök att hålla det kort, enkelt men proffsigt.


5. Ge aktuell information. Om du har kvar en text med fjolårets erbjudanden förvirrar du din kund och bryter ner förtroendet för ditt företag.


6. GE nånting åt kunden: praktiska tips, idéer, lösningsförslag på olika vanliga problemsituationer mm. Då kommer läsaren att känna att denne fått nytta av att läsa din text och återkommer gärna.


7. Vad gör läsaren sedan! Avsluta med en call-to-action uppmaning. Berätta hur kunden kan gå vidare för att dra bästa nyttan av det han eller hon har lärt sig.


Hoppas att du gillar mina tips till en intresseväckande text. Vad tycker du är viktigt när man skriver eller läser texter?


Ifall du vill läsa mer om hur jag gör när jag jobbar med texter får du gärna besöka min sida för texter och copy-writing här. Du får också gärna kontakta mig ifall du känner att det här med texter inte riktigt är din grej, så kanske jag kan hjälpa dig.


Om du är intresserad av att förbättra din marknadsföring och utveckla ditt företag kanske du även hittar nåt annat matnyttigt i mina övriga blogginlägg.
127 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page